Glædelig jul!

Mandag d. 24/12 2007, 21.41
HPkegle.dk ønsker en rigtig glædelig jul til alle sine besøgende! Og også godt nytår, når vi er i gang ;)


Første officielle Still fra HP6-filmen

Søndag d. 16/12 2007, 09.27
Warner Bros. har nu frigivet det første billede fra HP6-filmen, som du kan se her.
Derudover har de også udgivet deres første officielle beskrivelse af filmen, her oversat til dansk:

"Fantasy-eventyr: Voldemort strammer sig greb om både Muggler- og magikerverdenen og Hogwarts er ikke længere den sikre havn, den engang var. Harry mistænker at der endog ligger farer indenfor slottets mure, men Dumbledore er mere fokuseret på at forbederede Harry på det endelige opgør, som han ved nærmer sig med stor hastighed. De arbejder sammen for at finde nøglen, der låser op for Voldemorts forsvar og til dette formål rekrutterer Dumbledore en gammel ven og kollega, den velforbundne og uanende Professor Schnobbevom (Slughorn), som han mener holder på vigtig information. I mellemtiden er eleverne under angreb fra en helt anden fjende, nemlig deres teenagehormoner. Harry finder sig selv mere og mere tiltrukket af Ginny, men det er Dean Thomas også. Og Lavender Brown har besluttet sig for, at Ron er hendes eneste ene, blot havde hun ikke regnet med Romilda Vanes chokolader! Og så er der Hermione, som er er ved at sprænges af jalousi men også opsat på ikke at vise sine følelser. Mens kærligheden blomstrer, forbliver én elev kold. Han er opsat på at vise sine kræfter, også selvom det er nogle mærke nogle. Kærligheden er i luften, men tragedie ligger foran og Hogwarts bliver måske aldrig det samme igen."


Tak til Mugglenet.


"Tales of Beedle the Bard"

Søndag d. 16/12 2007, 09.06
For nyligt kunne man på auktion købe en af kun 7 håndskrevne bøger af J.K.Rowling om "Beedle the Bard" (Barden Beedle), som bliver nævnt i den sidste HP-bog. Bogen er som sagt håndskreven, og derudover er omslaget dekoreret med juveler og smukke ornamenter. De seks andre bøger blev givet til nogle af hendes venner, som har hjulpet hende meget. Bogen blev solgt for ikke mindre end £1.950.000, hvilket svarer til 20.331.480 kr. Pengene går til en fond, der støtter børn på instiutioner, som har brug for hjælp.

Bogens køber blev Amazon.com, som har tænkt sig at lade bogen gå på tur ved biblioteker og skoler. De kan, eftersom de ikke har rettighederne til det, ikke udgive kopier af bogen. De har dog været så rare, at lægge anmeldelser med referater af historierne ind på deres side og billeder af bogen m.m. Alt dette kan ses her.


Lavender Brown fundet

Fredag d. 16/11 2007, 09.37
CBBC kan man læse, at skuespilleren til rollen Lavender Brown i HP6 nu er fundet. Rollen gik til den 20-årige Jessie Cave, som kun har været med i en enkelt anden film.

Billeder kan ses her.


Snig-glimt af HP6-filmen

Tirsdag d. 13/11 2007, 11.13
På DVD-udgaven af Fønixordenen,som blev udgivet i går i Storbritannien, kan man se nogle få klip fra den kommende film, Harry Potter og Halvblodsprinsen. Klippene er blevet lagt på youtube, og de kan ses her.

Det første klip hedder "Quidditch Back in Style" og er et interview med Jany Termine, som er kostume designer. Hun fortæller om, hvordan Harry, Ron og Dracos quidditch-uniformer kommer til at se ud i den 6. film, og at hun søgte efter inspiration fra amerikansk fodbold (hvilket heldigvis ikke var tilfældet for de første film)

Det andet klip er med Stuart Craig, som er "Production Designer", hvor han fortæller om, hvordan de skabte Tom Riddles børnehjem.

Der er også et par meget korte scener med Harry og Dumbledore, Dumbledore i grotten og Harry, der taler til Hr. Weasley.

Tak til Mugglenet for denne nyhed.


Helen McCrory som Narcissa Malfoy

Søndag d. 11/11 2007, 21.40
Nogen husker måske, at Helen McCrory oprindelig blev castet til at spille Bellatrix Lestrange i HP5, men at hun på grund af sin graviditet blev nødt til at springe fra. Nu er hun blevet castet til at spille Narcissa Malfoy i stedet i den næste HP-film. :)


Simone i tv

Mandag d. 22/10 2007, 17.35
Heh, nu er jeg så fræk at reklamere lidt for mig selv på min side XD Her er klippet fra TV-midt/vest (det kommer i slutningen af videoen)


Info fra JKs oplæsning i NY

Mandag d. 22/10 2007, 17.23
SPOILER!

Lidt forsinket kommer her hovedpunkterne fra JKs oplæsning i New York den anden dag. Nyhederne har chokeret medierne, som er gået helt amok over oplysningen om, at Dumbledore var homoseksuel og forelsket i Gellert Grindelwald.

Andre nyheder (som medierne ikke har skrevet så meget om) er, at Neville gifter sig med Hannah Abbott, som bliver ny værtinde på Den Utætte Kedel.

Til sidst fortalte JK også, at det, Petunia ville sige den aften, Harry forlod Ligustervænget, var "Jeg ved, hvad du er oppe imod, og jeg håber, det går godt".

Tak til Mugglenet.


 

Jo byder nyt familie-medlem velkommen

Torsdag d. 11/10 2007, 17.42
For nyligt bød JK velkommen til et nyt medlem af familien: en pensioneret væddeløbs-myndehund ved navn Sapphire. Jo gav en gavmild donation på £1,000 (10.690 kr.) til det dyrehjem, hun fik hunden fra. I første omgang blev hun slet ikke genkendt af dyrehjemmets ejer, Fernie:

"Da jeg kiggede på checken kunne jeg ikke tro, det var sandt. Det første, jeg lagde mærke til, var hvor mange penge, der var på den. Så så jeg navnet og genkendte, hvem det var. Jeg sagde bare: "Åh, jeg genkendte dig ikke," og hun smilede bare høfligt. Hun var en dejlig kvinde - hele familien var meget venlig."

Tak til Mugglenet.


Yates finder (måske) ung Voldemort

Torsdag d. 11/10 2007, 17.36
Selvom dette blot er et rygte, der skal tages med et gran salt, skrev Daily Mail i sidste uge, at David Yates, filmens instruktør, har fundet en person til at spille den unge før-Hogwarts udgave af Voldemort i HP og Halvblodsprinsen. Den 11-årige dreng er nevø til Ralph Fiennes, som har spillet Voldemorts voksne skikkelse i de forrige film.

Yates selv siger, at han har fundet en til at spille rollen, men han kan endnu ikke udtale sig om, hvem det er.


HP6 film - nyt

Torsdag d. 20/9 2007, 18.46
Lidt små nyheder om den næste film i serien:


HP5 DVD-cover

Mandag d. 3/9 2007, 18.46
Selvom det endnu ikke er blevet bekræftet af Warner Bros. som værende det endelige omslag til DVD-udgaven af HP og Fønixordenen, ser dette dog meget lovende ud.

På bagsiden er disse ekstramaterialer listet:

- Fraklippede scener
- Samtaler med rollebesætningen
- Bemærkninger/kritik af den 5. film.
- Slægten Blacks Ærværdige Stamtræ
- En ny orden
- Ministerie Mysterier
- Fønixens Flugt
- Biograf-trailere
- EA Game demo

Ifølge mugglenet skulle der være omkring 10 min. fraklippede og udvidede scener.

Dvd'en udkommer måske i Storbritannien omkring 12. november i år. Forhåbentlig får vi den samtidig ;)


Tysk omslag offentliggjort

Mandag d. 3/9 2007, 19.07
Bare en lille kort bemærkning om, at den tyske forside til den sidste HP-bog nu er offentliggjort. Det blev denne forside, der vandt afstemningen. Taberen blev denne (forlaget lod læserne vælge mellem de to)


Dansk omslag offentliggjort

Fredag d. 17/8 2007, 16.08
Nu er det danske omslag til den 7. og (måske) sidste Harry Potter-bog! Omslaget er som altid lavet af Per Jørgensen, og du kan se det her.

Tak til Stefani for tippet.


Store Bogdag

Tirsdag d. 7/8 2007, 18.00
På lørdag er der Store Bogdag i Hald, og i den anledning er jeg blevet inviteret til at svare på spørgsmål om Harry Potter og måske sætte gang i lidt diskussion. Derfor opfordrer jeg folk til at komme, for det bliver en rigtig hyggelig dag, er jeg sikker på. Lene Kaaberbøl kommer også, og hun er altid værd at høre på.

Jeg kan findes i Cirkusteltet sammen med mine kappeklædte venner.

Læs mere om Store Bogdag og se programmet på hjemmesiden her.

Update: Billeder kan nu ses her.
Billeder taget af Halds egen fotograf kan ses her - og sørme så er vi også med, "Harry Potter-pigerne".


Efter Deathly Hallows (fortsat)

Torsdag d. 2/8 2007, 19.31
Jo deler endnu flere af sine hidtil hemmeligholdte detaljer om Harry Potter og hans venner og verden ud i en online chat, hvor hun svarede på spørgsmål fra sine fans. Du kan se et transkript her, men PAS PÅ SPOILERE!

I sidste uge linkede jeg også til et interview med Jo. Der er nu kommet en nedskrivning af hele interviewet, som kan ses her. INDEHOLDER OGSÅ SPOILERE!

Tak til Mugglenet!


Harry Potter i Storbritannien

Tirsdag d. 31/7 2007, 01.00
Min ven, Frederik, har været så heldig at være i Storbritanien lige midt i den mest spændende periode for HP-fans. Han har været så flink at dele sine billeder og videoer med os. :)

Det kan du se lige her.


Efter Deathly Hallows

Fredag d. 27/7 2007, 20.59
Nu er det næsten en uge siden, den sidste Harry Potter-bog udkom, og selvom der var 607 sider, er der stadig nogle spørgsmål, der forbliver ubesvarede. I et interview gav JK dog svar på nogle spørgsmål, og interviewet kan ses her. PAS PÅ! Der er afsløringer, så kig ikke, hvis du ikke har læst den sidste bog!

Jeg har valgt ikke at oversætte den, da jeg går ud fra, at folk, der har læst HP7 forstår engelsk ;)


Midnatspremiere

Fredag d. 13/7 2007, 13.22
I nat var jeg til midnatspremiere i Fotorama Viborg. Måske ikke den største biograf, men stemningen var alligevel rigtig god. Der var tre sale, der var åbne, så der var masser af mennesker.
Vi udklædte fans fik gratis popcorn og sodavand, og der blev udtrukket præmier på biletterne bestående af HP t-shirts og kasketter og som hovedpræmie et gavekort til et lejlighedsophold. Præmierne blev udtrukket blandt alle biografgæsterne.

Viborg Stifts Folkeblad var også til stede, og de skrev en artikel om mine venner og mig, som kan læses i dagens udgave af avisen og på deres hjemmeside.

Jeg tog også nogle billeder i biografen og nogle før-premiere billeder af mine venner, som du kan se her, hvis du har lyst til det ;)

Filmen var alt i alt meget god, men dog lidt forvirrende og der var mange detaljer, der efter min mening burde have været med, som var undladt.


Interview med J.K.

Lørdag d. 7/7 2007, 11.44
Joanne Rowling blev for nyligt interviewet i et program på BBC. Her er nogle uddrag fra interviewet:

"At have skrevet bogen færdig er en lettelse. Jeg kan ikke komme i tanke om nogen, som kan vide, hvordan jeg følte. Faktisk var det, at gøre den færdig, den mest usædvanlige følelse, jeg nogensinde har haft... [jeg følte] eufori, knust, da jeg skrev et kapitel tæt på slutningen hylede jeg, fordi det havde været planlagt så længe

Jeg var i et hotelværelse helt for mig selv, og tudede mit hjerte ud. Jeg drak en halv flaske champagne i en slurk og gik hjem med mascara over hele mit ansigt. Det var virkelig hårdt."

Da hun blev spurgt om "ar" stadig er det sidste ord i bogen, svarede hun:

"Ar? Det var det sidste ord i lang tid, men nu er det ikke længere. Ar er meget tæt på slutningen, men det er ikke det sidste ord"