Fulde navn: Joanne Kathleen
Rowling.
Kælenavn: Jo (eller som hendes
bankrådgiver kalder hende Joey)
Alder: 40
Fødselsdato: 31. juli 1965
(samme dag som Harry)
Børn: J.K. Rowling har en otteårig
datter, der hedder Jessica
og er født i 1993, en søn der blev født i 2003 og en datter,
som blev født i år (2005) kaldet Mackenzie
Ægteskabsstatus: Rowling blev skilt lidt efter hendes første s
barn blev født, og senere gift igen med Dr. Neil Murray den
26. december 2001.

(Se også stamtræ her)

Udgivede bøger:
Harry Potter and the Sorcerer's/Philosopher's Stone (De Vises Sten)
Harry Potter and the Chamber of Secrets (Hemmelighedernes Kammer)
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Fangen fra Azkaban)
Harry Potter and the Goblet of Fire (Flammernes Pokal)
Harry Potter and the Order of the Phoenix (Fønixordenen)
Harry Potter and the Halfblood Prince (Halvblodsprinsen)
Quidditch through the Ages (Quidditch gennem tiderne)
Fantastic beasts and Where To Find Them (Overnaturlige dyr og deres
ynglesteder)

Biografi:

Joanne Kathleen Rowling (Jo) blev født i Chipping Sodbury, Storbritanien, i 1965.
Hun flyttede rundt to gange, mens hun voksede op. Først flyttede hun fra Yate (lidt uden for Bristol i det sydvestlige Storbritannien) til Winterbourne (på den anden side af Bristol). To af de venner, som Jo legede meget med som barn, hed Potter til efternavn. Det er dem, som Harry Potter er opkaldt efter.

Anden gang hun flyttede, var da Jo var 9 år, og da flyttede hendes familie til Tutshill. Jo elskede at leve på landet, og hun brugte meget af hendes tid på at vandre over markerne og rundt om floden Wye, der ligger lige ved siden af Tutshill. Det værste ved Tutshill var, efter Jos mening, skolen. Tutshill Primary (grundskole) var en meget lille og gammeldags skole. Jo kunne ikke lide sin nye lærer. Den første dag i skolen, blev Jo sat til at lave en matematik prøve. Jo svarede ikke rigtig på nogle af stykkerne, for hun havde ikke lært noget om brøker endnu. Fru Morgan placerede hende "så langt til højre, som hun overhovedet kunne komme uden at sidde ude på legepladsen".
Fru Morgans system var: De kloge til venstre, de mindre kloge i midten og de dummeste til højre. Det var ikke fordi Jo var dum. Hun var faktisk rimelig god i skolen.

Efter Tutshill Primary, gik Jo på Wyeden Comprehensive (enhedskole). Hun var en stille, fregnet og nærsynet pige, der ikke var specielt god til sport. Hendes yndlingsfag var helt klart engelsk, men hun kunne også lide andre sproglige fag. Jo har altid syntes om at skrive historier. Den første historie hun nogensinde skrev ned, var en historie om en kanin, der hed Kanin. Han fik mæslinger, og så kom alle hans venner og besøgte ham, inklusiv en stor bi, der hed Frøken Bi. Siden hun skrev den historie, har hun altid ønsket at være forfatter. Det har hun dog aldrig sagt til nogen, fordi hun var bange for at de ville grine af hende. Ved frokosttid i skolen sad hun og to af hendes venner og delte deres historier med hinanden. Normalt handlede de om dem selv i gang med at udføre heltemodige og fantastiske ting. Da hun blev ældre, fortsatte hun med at skrive historier. De blev aldrig vist til nogen, med undtagelse af de sjoveste, der handlede om hendes venner.

Efter Wyeden Comprehensive, begynde hun på Exeter-Universitetet i Devon, hvor hun studerede fransk. Hendes forældre håbede at hun ved at studere sprog, kunne få en god karriere som en tosproget sekretær. Men som hun selv siger "Jeg er et af de mest uorganiserede mennesker i verden, og, som jeg senere beviste, den værste sekretær nogensinde", Hun påstår at hun aldrig fulgte med i møder, fordi hun havde travlt med at skrive ideer ned. Det var lidt af et problem, eftersom det var meningen at hun skulle tage notater.

Som 26-årig startede flyttede hun til Portugal for at undervise i engelsk, hvilket hun godt kunne lide. Hun arbejdede om eftermiddagen og aftenen, og havde tid til at skrive om dagen. Bogen, som hun var i gang med, handlede om en troldmandsdreng.

Da hun kom tilbage til England, havde hun en masse ideer til historier om Harry Potter. Hun flyttede til Edingbourg med sin lille datter og arbejdede som fransklærer. Hun satte også et mål for sig selv: Hun ville skrive Harry Potter-bogen færdig og få den udgivet. I 1996, et år efter hun var færdig med bogen, købte Bloomsbury hendes første bog, Harry Potter og De Vises Sten.
Hun beskriver dette øjeblik som en af de bedste dage i hendes liv.

Et par måneder efter at Bloomsbury havde udgivet hendes bog, købte et amerikansk forlag rettighederne for så mange penge, at Jo havde råd til at holde op med at undervise, og kunne skrive på fuld tid. Det var hvad hun havde ønsket hele hendes liv.

En dag da hun sad i et tog, kom der pludselig en masse ideer om Harry. Hun vidste hvordan han så ud, hvor gammel han var og hvilken skole han skulle gå på. Hun havde ikke noget at skrive med eller på, så hun sad bare og tænkte på det i flere timer. Da hun kom hjem, skrev hun det hele ned, og nogle år senere var bogen færdig og blev udgivet. Hendes drøm var gået i opfyldelse.