Jeg kom til at tænke på, at der sådan set er udgivet en masse gode bøger, som kan være rigtig gode at læse, hvis man virkelig vil vide alt om Harry Potter. Jeg selv har læst mange bøger, som har fortalt om hvor JK har fået sine ideer, hvordan hun har skrevet dem og hvilke små "hentydninger" hun sniger ind i bøgerne. Derfor har jeg lavet denne liste (som sikkert ikke er fuldendt). Jeg har selv læst nogle af bøgerne, og nogle af dem har jeg fundet rundt omkring på internettet. Man kan finde de fleste inde på www.bibliotek.dk, hvor man blot skal bruge låneroplysningerne fra sit eget bibliotek, og så kan man få sit lokale bibliotek til at bestille bøgerne for en. Det er meget praktisk! Nå, men til bøgerne:

J.K.'s værker:

Harry Potter-bøgerne
- selvfølgelig står disse øverst, men jeg går ud fra at en beskrivelse ikke er nødvendig...

Quidditch Through the Ages (Quidditch gennem tiderne) af Kennilworthy Whisp (Også kendt som Joanne Rowling)
-Alt, hvad man har brug for at vide om Quidditch! Beskrivelse af hvordan Det Gyldne Lyn blev opfundet, kostens udvikling, de første Quidditch-spil, andre spil på koste, nærmere beskrivelse af reglerne og gennemgang af Englands quidditch-hold.

Fantastic Beast & Where To Find Them (Fantastiske væsner og deres ynglesteder) af Newt Scamander (Aka. JK)
- Også en rigtig god bog, som er velskrevet, dog med en lidt kedelig indledning. Rigtig god beskrivelse af alle dyr, som bli-ver nævnt i de første 4 bøger, og også nogle, som ikke er nævnt. Thestralerne er ikke nævnt, så måske fandt JK først på dem efter at hun havde fået udgivet denne bog? Men ellers rigtig god!

Conversations with J.K. Rowling
- Så vidt jeg har forstået, er denne bog skrevet af JK, eller også har hun været med til at skrive om den. Jeg har ikke rigtig
kunnet få fat i nogle oplysninger om den, men jeg synes den ser sjov ud, hehe!

Bøger skrevet af andre personer:

Harry Potters Eventyrlige Univers - David Colbert
- Meget nyttig bog, med masser af baggrundsmaterialer om ... Ja, Harry Potters univers, hehe! Rigtig spændende! Jeg har selv brugt den meget til denne side, bl.a. under "Navnebetydninger".

J.K. Rowling - Sean Smith
- ret så kedelig biografi om JK, men alligevel rimelig brugbar bog. Hvis man skal bruge en biografi om hende, vil jeg dog hellere råde til, at man læse den på hendes egen side, som vidst også er den jeg har oversat her på siden. Det er dog en flot bog, med mange detaljer.

J.K. Rowling - Connie Ann Kirk
- Jeg har heller ikke læst denne bog, men efter beskrivelsen, som jeg har fundet på en side, som ikke længere eksisterer lyder den bedre end den, som jeg beskrev før.

The Ultimate Unofficial Guide to the Mysteries of Harry Potter - Galadriel Waters
-Rigtig RIGTIG god analyse af bog 1-4! Den tager simpelthen bøgerne kapitel for kapitel og kigger på alle de små "overraskelser", som JK har gemt. Forfatteren har bl.a. regnet ud af Fru Figg har noget med den magiske verden at gøre
allerede før Harry kommer til Hogwarts for første gang i 1. bog. Den er bare rigtig god, men desværre ikke udgivet på dansk.

New Clues to Harry Potter: Book 5
-Fortsætter til den bog, som jeg beskrev før. Denne her er også rigtig god, men forfatteren holder bare på, at man selv skal < regne tingene ud i denne her, hvilket egentlig er helt i orden. Rigtig god! :D